Dreun voor koploper Boston Celtics

Dreun-voor-koploper-Boston-Celtics

BASKETBAL – Het is maar goed dat Boston Celtics al zeker is van de koppositie in de Eastern Conference in de NBA. Want het zelfvertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen tegen Atlanta Hawks, dat met 120-118 te sterk was.
Nu is een nipte nederlaag niet direct iets om lang wakker van te liggen. Wat wel stof tot nadenken geeft, is het feit dat Boston in het derde kwart op een gegeven moment nog een voorsprong van dertig punten had en alsnog de boot inging. De thuisploeg kwam pas laat op stoom en besliste het duel tien seconden voor het eind op spectaculaire wijze met een driepunter van De’Andre Hunter.
“Ik had een doel voor ogen. Als mijn teamgenoten de bal aan mij geven, dan ga ik schieten”, zei Hunter na de wedstrijd. Hawks coach Quin Snyder was niet tevreden met de beslissing van Hunter, maar kon wel ermee leven. “Hij zal wel ervoor aangesproken worden.” Jayson Tatum van Celtics is niet blij met de nederlaag. “Wij hebben onze voet van het gaspedaal weggehaald en ze hebben gretig gebruik ervan gemaakt.” Zo kwam er een einde aan een reeks van negen gewonnen wedstrijden voor Boston Celtics. Ook uitblinker Jayson kon dit met 37 punten niet voorkomen.
Portland heeft zijn zevende nederlaag op rij in Houston niet kunnen voorkomen. De Trail Blazers verloren met 110-92 van de Rockets, die hun negende overwinning op rij boekten. Portland werd dit weekend tegen Denver pas de tweede ploeg sinds het begin van de jaren 70 die met vijf rookies aan een wedstrijd begon.
De jonkies hadden in het eerste kwart even een voorsprong van negen punten, maar daarna nam de thuisploeg de wedstrijd over. De Rockets stoomden naar hun negende overwinning op rij. Jalen Green was de uitblinker met 27 punten.
Houston is door de overwinning gestegen naar de elfde plaats in de Western Conference en blijft hiermee zijn zicht behouden op de top 10. Na het reguliere seizoen spelen de nummers 7 tot en met 10 play-ins voor de laatste twee play-offstickets. (De Telegraaf)…[+]