Duitsland verslaat Frankrijk en treft Engeland van Wiegman in EK-finale

duitsland

Duitsland heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het EK door met 2-1 te winnen van Frankrijk. Alexandra Popp was met twee doelpunten de uitblinker bij de Duitse vrouwen, die zich op mogen maken voor de finale tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman. Duitsland was voor rust de betere ploeg tegen de Françaises, die in de kwartfinale nog te sterk waren geweest voor Nederland. In de 41e minuut kwamen de Duitsers verdiend op 1-0 via aanvoerder en sterspeler Popp. Dat het bij rust gelijk stond, was te danken aan aanvaller Kadidiatou Diani, die namens Frankrijk voor 1-1 zorgde met een fraaie afstandsknal. Na rust was het weer Popp die scoorde en haar ploeg met een geplaatste kopbal een ticket voor de finale bezorgde.(NU)…[+]