MICS 6 onderzoek afgerond

NII

PARAMARIBO- Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO), de UNICEF en het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) bedanken alle huishoudens voor hun medewerking aan het MICS 6 onderzoek.

Het MICS onderzoek, dat door de UNICEF is ontwikkeld, staat bekend als de Multiple Indicator Cluster Survey (MICS 6) en is een onderzoeksmethode om de situatie en het welzijn van vrouwen en kinderen te meten en dient ook als nulmeting voor de monitoring van de ‘Sustainable Development Goals’ (Duurzame Ontwikkelingsdoelen).

Het MICS 6 is in Suriname van start gegaan op 27 maart 2018 en is op 26 augustus 2018 succesvol afgerond. Het ministerie van SOZAVO is vorig jaar met ondersteuning van de UNICEF en in samenwerking met het ABS gestart met de voorbereidingen van dit onderzoek. In het onderzoek wordt ondermeer gemeten wat de stand van zaken is met betrekking tot de gezondheid van vrouwen in de vruchtbare leeftijdsperiode (15-49 jaar) en kinderen jonger dan 5 jaar. Van kinderen van 5-17 jaar wordt ook nagegaan wat de onderwijssituatie is, alsook het ontwikkelingsniveau. Vermeldenswaard is dat deze keer ook de mannen (15-49 jaar) geënquêteerd zijn geworden. Verder is ook bij huishoudens in stad en district nagegaan wat de situatie is, met betrekking tot de kwaliteit van drinkwater en de toegang tot sanitaire voorzieningen…[+]