Het personeel

Het personeel

De Times of Suriname is de grootste krant van de republiek Suriname en wordt dagelijks, behalve op zondag, gepubliceerd. Het populaire ochtendblad bericht over onder meer politiek, economie, buitenland en opinie, maar ook over sport, showbizz, gezondheid, wetenschap, cultuur (vrijdageditie), toerisme (weekendspecial/zaterdageditie) en Engelstalig nieuws uit binnen- en buitenland. Het team van werknemers van de Times of Suriname zorgt er iedere dag voor dat er ’s ochtends een interessante krant in de brievenbussen en winkels ligt. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er op het kantoor van de Times of Suriname zes afdelingen actief die dit doel iedere dag weer nastreven.

Redactie
De redacteuren bij de Times of Suriname zorgen er elke dag voor dat de krant boordevol berichten staat. Deze redactie bestaat uit de afdelingen binnenland, buitenland en sport. De eindredactie heeft de eindverantwoordelijkheid; zij zorgen ervoor dat de artikelen correct in de krant geplaatst kunnen worden.

In 2006 werden Alirio Polsbroek en Dennis Samson de hoofdredacteuren van de krant. Deze twee heren hebben het niveau van de redactie in deze jaren naar een bijzonder hoog niveau getild. Medio 2011 stapte Samson op.

Na een periode van experimenteren met de vormgeving, hebben de hoofdredacteuren vanaf 2006 een zeer markant format gehanteerd. Dit houdt onder andere in dat de voorpagina een populaire stijl heeft met politieke- en sociaal-maatschappelijke berichten, waardoor specifieke doelgroepen worden aangetrokken.

Lay-out
De lay-out is verantwoordelijk voor de optimale opmaak en verzorging van de krant, alsmede het uitvoeren van tekstcorrecties. De krant heeft bovendien een tekenaar in dienst die de krant dagelijks voorziet van een sprekende cartoon. De goede opmaak zorgt ervoor dat de informatie in de krant gemakkelijk te herkennen en te lezen is. Daar zijn we bij de Times of Suriname uitstekend in geslaagd.
Administratie
De afdeling administratie is verantwoordelijk voor de administratieve kant van de krant, zoals het bijhouden van de salarissen van het personeel en het uitgeven van kwitanties aan fotografen en crediteuren. Naast het administratieve werk verzorgd de afdeling het werk met betrekking tot de advertenties. De advertenties worden in ontvangst genomen, waarna deze in samenwerking met de lay-out wordt verwerkt. Op deze afdeling worden ook de betalingen voor advertenties afgerond.
ICT
De werknemers van de ICT houden zich bezig met alle computergerelateerde zaken. Hieronder vallen niet alleen de computers van de Times of Suriname, maar ook de andere bedrijven van moederbedrijf RUDISA NV. heeft met politieke- en sociaal-maatschappelijke berichten, waardoor specifieke doelgroepen worden aangetrokken.
Drukkerij
In de drukkerij worden elke avond de kranten gedrukt, waarbij gebruikgemaakt wordt van een digitale druktechtniek. Hierbij worden bestanden van een computer rechtstreeks naar de drukpersen doorgestuurd.
Distributie
De krant bereikt haar plek door onze distributeurs. Op plaatsen waar de interesse in kranten kleiner is, proberen deze distributeurs de behoefte te creëren bij de inwoners. Ze lichten de mensen in over de kwaliteit van de krant en houden hen op de hoogte van het actuele nieuws.
heeft met politieke- en sociaal-maatschappelijke berichten, waardoor specifieke doelgroepen worden aangetrokken. Bij distributie streven we naar perfectie.

Uitgedaagd door hindernissen als enorme rukwinden en wegversperringen, zorgt de distributie ervoor dat de krant haar plaats van bestemming bereikt. Van de werknemers wordt dan ook verwacht dat ze gedisciplineerd zijn, psychisch en fysiek in staat dit werk uit te voeren. Ze moeten beschikken over een goede navigatie, zodat de kranten altijd op tijd geleverd worden waar ze moeten zijn.

Stagiaires
De Times of Suriname ontvangt graag stagiaires. Zij kunnen op een van de afdelingen terechtkomen en zich bezig houden met journalistiek, communicatie, marketing of distributie. Er wordt alles aan gedaan om de periode bij de Times of Suriname zo leuk en leerzaam mogelijk te maken.

Leercentrum Ecabo heeft de Times of Suriname erkend als officieel leerbedrijf.
Stagiaires - Times of Suriname