De krant

sccn-468x120

De krant

In 2002 wilde de eigenaar van Rudisa Beverages N.V., de heer Dilip Sardjoe, zijn frisdrank promoten door een paginagrote advertentie te plaatsen in de krant die toentertijd gold als de grootste krant van Suriname, ‘De Ware Tijd’. Toen hij zijn advertentie wilde bekijken in de krant, zag hij tot zijn grote verbazing dat er een foto van de concurrent geplaatst was. Toen hij een verklaring wenste van ‘De Ware Tijd’, krijg hij het antwoord “Meneer Sardjoe, u heeft zo veel geld. Waarom begint u niet een eigen krant?”. Het idee wat uiteindelijk zou leiden tot het grootste landelijke dagblad van Suriname was geboren.

Ondanks dat de heer Dilip Sardjoe eigenaar is van een politieke partij, is de Times of Suriname bij haar berichtgeving is de krant compleet onafhankelijk. We zijn dan ook trots te kunnen melden dat we zeer betrouwbaar zijn in onze berichtgeving.

De lezers van de Times bevinden zich in verschillende lagen van de bevolking, maar richt zich over het algemeen op de gemiddelde Surinamer. Dit maakt de krant zeer populair. In 2003 ging de krant van start, en al in 2009 werd door het Institute for Development Orieted Studies (IDOS) gesteld dat de krant zich met een marktaandeel van 35% het grootste landelijke dagblad mag noemen. In begin 2012 was dit marktaandeel gegroeid tot 53%. Deze groei in zo een kort tijdsbestek is te wijten aan het feit dat de krant continue inspeelt op de behoeftes van de lezers.

Sinds 2011 beschikt de Times of Suriname over een kleurenpers, waarbij ook de prepress-apparatuur volledig vernieuwd is. Zo is de kwaliteit van de krant op zowel berichtgeving als lay-out fenomenaal.