Amorim wil niets weten van vergelijking met Mourinho

07-Rúben-Amorim

VOETBAL – Rúben Amorim wil niet vergeleken worden met José Mourinho. De succestrainer van Sporting Portugal staat in de belangstelling van diverse topclubs, maar wil zijn eigen rol vooral niet overschatten.
De 39-jarige Amorim gaat met Sporting aan de leiding in Portugal. En een relatief jonge Portugese trainer die succes boekt, wordt natuurlijk al snel vergeleken met Mourinho. Amorim kreeg in Portugal zelfs al de bijnaam The Special One 2. Zelf heeft hij helemaal niets met die bijnaam. “Daar heb ik niets mee te maken.”
“Ik maak me geen illusies”, vertelde Amorim op een persmoment. Hij wil vooral niet vergeleken worden met misschien wel de beste Portugese coach ooit. “Dat slaat helemaal nergens op. Ik herinner me nog dat vorig jaar iedereen speculeerde over of ik moest blijven of vertrekken. Een vergelijking met de grote Mourinho gaat natuurlijk volledig mank.”
Amorim begon zijn trainersloopbaan bij Casa Pia en werd later trainer van Sporting Braga. In 2020 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Sporting Portugal. De afgelopen maanden werd hij stevig in verband gebracht met Liverpool en Bayern München. Door het aanstaande vertrek van Jürgen Klopp en Thomas Tuchel zijn beide topclubs op zoek naar een nieuwe trainer. (VI)…[+]