Arteta maakt Koeman blij

07-Koeman

VOETBAL – Mikel Arteta sluit niet uit dat Jurriën Timber dit seizoen nog in actie komt voor Arsenal. De 22-jarige verdediger werkt toe naar zijn rentree van een zware kruisbandblessure.
Timber raakte in zijn eerste Premier League-duel voor Arsenal zwaar geblesseerd. Na een maandenlange revalidatie is er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel, bevestigde Arteta tijdens zijn persmoment richting het Premier League-duel van vandaag met Luton Town.
“Hij doet het erg goed en traint weer, hij is niet ver verwijderd van zijn rentree”, zei Arteta. “Het laatste gedeelte van de revalidatie is echter ook het lastigste. Soms duurt het even, maar hopelijk is hij snel terug”, zei de Spanjaard, die denkt dat Timber “een goede kans” heeft om nog voor het einde van het seizoen minuten te maken.
Het zou mogelijk ook goed nieuws betekenen voor Ronald Koeman, die er met Timber een extra alternatief voor de defensie bij zou hebben voor de EK-selectie. De bondscoach zag Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman zondag geblesseerd uitvallen met een zware knieblessure. Ook zijn er zorgen over de blessure van Nathan Aké.
Voor de Arsenal-fans was er gisteren nog meer goed nieuws, want Bukayo Saka is tegen Luton Town gewoon inzetbaar. Zondag viel de vleugelaanvaller uit tegen Manchester City (0-0). Gabriel Martinelli is na zijn invalbeurt in die wedstrijd ook weer fit, de Braziliaanse aanvaller kampte voor de interlandperiode met een voetblessure.
Arsenal vervolgt vandaag de titelstrijd met Liverpool en Manchester City, die in Engeland veel losmaakt. Arteta vindt het alleen maar mooi. “Dit is waar we willen staan, we genieten van het moment en willen deze kans grijpen. Ik ben vol energie, dit is het mooiste deel van het seizoen. Als speler was ik nooit in deze positie, dat maakt het anders.” (VI)…[+]