Barça ontsnapt aan puntenverlies en gaat Clásico in met 9 punten meer dan Real

barca
FC Barcelona is zondag aan puntenverlies ontsnapt in La Liga. De koploper won met 0-1 bij Athletic Club en heeft een week voor de ‘Clásico’ negen punten voorsprong op Real Madrid. Raphinha bracht FC Barcelona op slag van rust op voorsprong. De Braziliaan schoot na een pass van Sergio Busquets diagonaal raak. De treffer werd nog bekeken door de VAR, maar die oordeelde uiteindelijk dat er geen sprake van buitenspel was. Athletic kreeg in de tweede helft een aantal grote kansen, maar verzuimde die te benutten. Álex Berenguer raakte de paal en Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen hield zijn ploeg met enkele fraaie reddingen op de been. Twee minuten voor tijd was het wel raak voor Athletic. Iñaki Williams vond het doel namens de thuisploeg, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd wegens hands van Iker Muniain in aanloop naar het doelpunt.(NU)…[+]