Bayern heeft kleine veertig miljoen euro over voor nieuwe controleur

Bayern-heeft-kleine-veertig-miljoen-euro-over-voor-nieuwe-controleur

VOETBAL – Bayern München is weer in de markt voor João Palhinha, zo melden verschillende Duitse en Engelse media. ‘Der Rekordmeister’ hoopt er nu wel in te slagen om de Portugese middenvelder van Fulham binnen te hengelen.

De interesse van Bayern in Palhinha is niet nieuw. Een transferzomer geleden was de Duitse club al geïnteresseerd in de middenvelder, maar op deadlineday ketste de transfer af. Afgelopen winter was het stil rondom deze zaak, maar die stilte is nu doorbroken. De 28-jarige Palhinha zou de verdedigende middenvelder zijn die Bayern graag aan de selectie toe wil voegen. Thomas Tuchel zag het al in de controleur zitten en ook de nieuwe trainer Vincent Kompany is overtuigd van de kwaliteiten van de Portugees, klinkt het. Palhinha zelf zou al persoonlijk akkoord zijn met Bayern en de club zou een bedrag van om en nabij de 38 miljoen euro hebben geboden.

Palhinha speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden in de Premier League voor Fulham, waarin hij vier goals maakte en één assist gaf. De controleur gaat ook met Portugal mee naar het EK dat voor de deur staat. Palhinha kwam zaterdagavond nog in actie met Portugal in de met 2-1 verloren wedstrijd van Kroatië. Hij speelde de volle negentig minuten. (VI)

Foto: Bayern München wil João Palhinha (l) overnemen van Fulham. (Foto: ESPN) …[+]