Bayern wint zonder De Ligt, goal debutant Wijnaldum afgekeurd bij zege Roma

bayern

Bayern München heeft zondag ook de tweede wedstrijd in de Bundesliga overtuigend gewonnen: 2-0 tegen VfL Wolfsburg. In Italië maakte Georginio Wijnaldum zijn debuut voor AS Roma bij de 0-1-zege op Salernitana. Fiorentina, de tegenstander van FC Twente in de play-offs van de Conference League, pakte in blessuretijd drie punten tegen Cremonese: 3-2. In de eerste helft legde Bayern de basis voor de overwinning. Na een half uur spelen brak Jamal Musiala de ban door na een sterke individuele actie vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de lange hoek te schieten. Vlak voor rust verdubbelde Thomas Müller de voorsprong door een schot van Joshua Kimmich van richting te veranderen. In de tweede helft bleef de Duitse topclub oppermachtig, maar kwamen er geen doelpunten bij. (NU)…[+]