Booker opnieuw op dreef tegen Pelicans

08-Booker-opnieuw-op-dreef-tegen-Pelicans

BASKETBAL – Met Devin Booker als uitblinker waren de basketballers van Phoenix Suns opnieuw te sterk voor New Orleans Pelicans. Booker kwam tot een score van 52 punten, een totaal dat hij in januari tegen dezelfde tegenstander ook al behaalde.
Toen wonnen de bezoekers met 123-109, ditmaal eindigde het duel in New Orleans in een 124-111-overwinning voor de Suns, die net als de Pelicans nog in de race zijn voor een plaats in de play-offs in de westelijke divisie van de Amerikaanse competitie NBA.
“Elke keer dat jouw naam met Wilt Chamberlain wordt vergeleken, moet het goed aanvoelen”, zegt Booker. Chamberlain en Booker zijn de enige spelers die drie keer meer dan vijftig punten maakten tegen hetzelfde team. Suns coach Frank Vogel geeft aan dat Booker vanaf het begin heel aanvallend speelde. “Hij zocht steeds de ruimte om te schieten.”
Kevin Durant voegde twintig punten toe aan het totaal van de Suns. Bij New Orleans was Zion Williamson met dertig punten de topschutter. Phoenix had in het derde kwart een voorsprong van 27 punten, maar zag New Orleans in het vierde kwart terugkomen tot op acht punten na een driepunter van CJ McCollum. Dichterbij kwam de thuisploeg niet meer.
Door de nederlaag van Pelicans is Minnesota Timerwolves nu zeker van een NBA play-off-plek. Het is de derde ploeg in de Western Conference die zich plaatst. Ook regerend kampioen Denver Nuggets en Oklahoma City Thunder kwalificeerden zich al. In de Eastern Conference plaatste tot dusver alleen Boston Celtics zich. In totaal plaatsen zestien teams zich. (ESPN)…[+]