Boston wint ook tweede wedstrijd

Boston-wint-ook-tweede-wedstrijd

BASKETBAL – Boston Celtics heeft een 2-0 voorsprong genomen in de NBA Finals. Dallas Mavericks hield zicht op een overwinning tot de laatste minuut, maar na een spectaculair en omstreden blok van de Celtics besliste de thuisploeg de wedstrijd in zijn voordeel: 105 – 98.

Ingepakt met verband en koelelementen liep Luka Doncic het veld op voor de warming-up. Heel even leek het erop dat een combinatie van blessures hem in de tweede wedstrijd van de NBA Finals aan de kant zouden houden. Doncic had andere plannen. In de eerste helft tekende hij aan voor 23 punten en hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Net als in de eerste wedstrijd moest het in aanvallend opzicht voornamelijk van de Sloveen komen.

Maar in de tweede helft veranderde dat beeld. Doncic scoorde niet meer zo gemakkelijk en leed veel balverlies. Hij eindigde op een totaal van acht turnovers. Aan de kant van Boston Celtics was het met name Jrue Holiday die de verdediging dichthield. “We moeten ze fysiek oppakken, meer kunnen we niet doen”, sprak Jrue Holiday na afloop. “Maar we verdedigden nog steeds niet goed op de driepuntlijn”, voegde Holiday eraan toe.

In het derde kwart pakten de Celtics voor het eerst een serieuze voorsprong in de wedstrijd. Die voorsprong behielden de Celtics tot de slotminuten, totdat na een score van Doncic het verschil werd teruggebracht tot vijf punten. In de slotminuut kreeg PJ Washington de kans om het verschil opnieuw te verkleinen. Maar zijn poging tot dunken werd hoog in de lucht geblokt door Derrick White en Jaylen Brown, waarna de Celtics de wedstrijd uit konden spelen.

Net voorafgaand aan het blok was zichtbaar hoe de hand van Brown in de rug van Washington duwde, maar er werd niet voor een fout gefloten. Holiday wilde na afloop weinig kwijt over de kwestie. “Voor mij is het vooral de inzet die ze gaven. Om zo’n block te maken, dat is klasse”, sprak Holiday, die goed was voor 26 punten.                      (ESPN)