Britse tv-dokter Michael Mosley (67) is natuurlijke dood gestorven, bevestigt politie

Britse tv-dokter Michael Mosley (67) is natuurlijke dood gestorven, bevestigt politie

De Britse tv-dokter Michael Mosley (67), die om het leven is gekomen tijdens een wandeling op het Griekse eiland Symi, is een natuurlijke dood gestorven. Dat heeft de Griekse politie bevestigd aan de Britse openbare omroep ‘BBC’. Het lichaam van de televisiemaker werd zondag gevonden in de buurt van een grottencomplex.

Uit de eerste resultaten van de autopsie blijkt dat Mosley woensdagnamiddag rond 16 uur lokale tijd 15 uur Belgische tijd is overleden, iets meer dan twee uur nadat hij zijn vrouw Clare op het strand had achtergelaten om een wandelingetje te maken. Volgens politiewoordvoerder Konstantia Dimoglidou vertoonde Mosleys lichaam geen verwondingen en is hij op natuurlijke wijze overleden.

Het lichaam van de televisiemaker werd zondag, vier dagen na zijn verdwijning, gevonden nabij een grottencomplex in de buurt van het strand van Agia Marina. Volgens lokale inwoners kunnen die grotten zich snel met water vullen. Op het moment dat Mosley verdween, was het meer dan 40 graden op het eiland. Mogelijk is de Brit dus onwel geworden.

Bewakingscamera’s konden de laatste momenten van de tv-dokter vastleggen. Op de beelden is te zien hoe Mosley door de gemeente Pedi wandelt, ongeveer 1,2 kilometer verderop, en vervolgens in de buurt van een jachthaven in Marina Symi, verderop op het eiland. Kort daarna wandelt hij langs een helling in de buurt van een strandbar op Agia Marina en verdwijnt hij achter een muurtje. Het is op die plaats dat de manager van een strandbar het lichaam van Mosley zondag aantrof.

Volgens het personeel van de cafés en restaurants in de buurt is het “een mysterie”dat Mosleys lichaam niet eerder is gevonden, aangezien de televisiemaker zich in een vrij druk gebied bevond. Lokale inwoners vinden het dan ook

Het lichaam van de Britse tv-dokter Michael Mosley (67) werd zondag gevonden op het Griekse eiland Symi.   (HLN ) …[+]