Denemarken verspeelt voorsprong en verliest van België bij eerbetoon Eriksen

denemarken

Denemarken heeft donderdag het eerbetoon aan Christian Eriksen niet weten op te luisteren met een overwinning op België. De Denen verspeelden een voorsprong en verloren met 1-2 van België. Denemarken kwam al na twee minuten verrassend op voorsprong via Yussuf Poulsen, die profiteerde van geblunder in de Belgische defensie. België herpakte zich na rust en kwam op gelijke hoogte via Thorgan Hazard, waarna de teruggekeerde Kevin De Bruyne de Belgen de zege bezorgde. Scheidsrechter Björn Kuipers legde na het verstrijken van de tiende minuut de wedstrijd stil voor een eerbetoon aan Eriksen. De middenvelder werd zaterdag in het duel met Finland getroffen door een hartstilstand en moest op het veld gereanimeerd worden door het medisch personeel. De spelers, begeleiders en 25.000 aanwezige toeschouwers klapten massaal voor Eriksen, die het inmiddels goed maakt en in een ziekenhuis vlak naast het stadion in Kopenhagen ligt. Eerder op de dag werd duidelijk dat hij een inwendige defibrillator krijgt om toekomstige hartproblemen te voorkomen.(NU)…[+]