Djokovic gunt Berrettini slechts drie games in openingsduel ATP Finals

djoko

Novak Djokovic is de ATP Finals zondag uitstekend begonnen. De Serviër was in Londen in twee sets te sterk voor Matteo Berrettini en gunde de Italiaan slechts drie games: 6-2 en 6-1. De 32-jarige Djokovic had iets meer dan een uur nodig om af te rekenen met de negen jaar jongere Berrettini. De nummer twee van de wereld plaatste vijf breaks en sloeg in de hele wedstrijd slechts 7 onnodige fouten, tegenover 25 van Berrettini.

Djokovic, die op de ATP Finals met Rafael Nadal strijdt om de nummer 1-positie, bereikte in zijn loopbaan zeven keer de finale van het eindejaarstoernooi. De zestienvoudig Grand Slam-winnaar zegevierde in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015 en verloor de eindstrijd vorig jaar van Alexander Zverev.

Aan de ATP Finals doen de beste acht tennissers van 2019 mee. Djokovic en Berrettini maken samen met Roger Federer en Dominic Thiem deel uit van groep Björn Borg. De andere poule – groep André Agassi – bestaat uit de mondiale nummer een Rafael Nadal, titelverdediger Zverev, Stéfanos Tsitsipás en Daniil Medvedev.(NU)…[+]