Drie schakers nog steeds met 100% score bij NJK 2024

Drie-schakers-nog-steeds-met-100

SCHAKEN-Bij de voortzetting van de Nationale        Jeugdschaak- kampioenschappen 2024 in het Denksportcentum, is het nog niet duidelijk naar wie het kampioenschap zal gaan in de verschillende leeftijdsklassen. Vermeldenswaard is dat 3 jeugdigen na 5 ronden nog steeds met de volle winst zitten: 5 punten uit 5 partijen.

Deze schakers zijn Rithvik Chotkan, Roger Orasji en Jason Yeung uit respectievelijk de U-12, U-14 en U-18-klasse. Iedereen kijkt vol spanning uit of het deze drie koplopers zal lukken om de titel naar zich toe te trekken. Ook is het heel spannend in de U-16 -klasse, want hier zijn er maar liefst vier schakers die op de gedeelde eerste plaats zitten, namelijk Keenan Elliot, Ky-mani Wijnhard, Terrence Wu en Yashveer Ramautarsing met elk vier punten uit vijf wedstrijden.

Kortom het wordt heel spannend in de komende vier ronden bij deze editie van de Nationale Jeugdkampioenschappen. De ontknoping vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024, dan wordt de laatste ronde afgewerkt. De jeugdschakers bij de leeftijdsklassen U-8 en U-10 sluiten zich op vrijdag 14 juni aan bij de overige leeftijdsklassen; zij spelen in totaal 7 ronden. Op vrijdag 14 juni spelen ze 3 ronden en op zaterdag  15 juni
4 ronden.

Foto: Een moment uit de Nationale Jeugdschaakkampioenschappen van de Surinaamse Schaakbond. …[+]