El Salvador behoudt druk op Natio

VOETBAL – El Salvador blijft de druk behouden op Suriname in groep F van de wereldkampioenschappen 2026 kwalificatieronde. In het Dr. Ir. Franklin Essedstadion werd gewonnen van Saint Vincent and the Grenadines met 3-1, na een 1-1 ruststand.

Saint Vincent and the Grenadines gebruikte zondag het Dr. Ir. Franklin Essedstadion als hun thuishaven. In het praktisch leeg Dr. Ir. Franklin Essedstadion nam El Salvador al in de tiende minuut de voorsprong door een doelpunt van Jairo Henriquez. Saint Vincent and the Grenadines hield hierna stand en maakte het moeilijk voor El Salvador. De strijdlust van Saint Vincent and the Grenadines werd in de 43ste minuut beloond, toen Oalex Anderson gelijk maakte: 1-1. Anderson maakte ook het doelpunt voor zijn land in de ontmoeting tegen Suriname.

In de tweede helft kwam El Salvador beter opdagen. El Salvador, die gezien wordt als de groepsfavoriet, nam in de 60ste minuut wederom de voorsprong door een doelpunt van Rafael Tejada: 2-1. In de slotfase maakte Nelson Bonilla het derde doelpunt. Hiermee poetst El Salvador het gelijkspel tegen Puerto Rico (0-0) van de eerste wedstrijd weg.

Na twee speelrondes staat Suriname aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. El Salvador staat op de tweede plaats met vier punten uit twee duels. Puerto Rico staat op de derde plaats met een punt uit een wedstrijd. Saint Vincent and the Grenedines en Anguilla staan op de vierde en vijfde plaats met geen enkel punt. Saint Vincent and the Grenedines heeft twee wedstrijden gespeeld en Anguilla een. Dinsdag speelt Puerto Rico tegen Anguilla zijn tweede wedstrijd.

Van de zes groepen gaan de nummers 1 en 2 over naar de derde ronde. De twaalf landen zullen in de laatste ronde verdeeld worden in drie groepen van vier landen. De drie groepswinnaars zullen zich plaatsen voor het WK 2026, dat gehouden wordt in de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada. De twee beste nummers 2 van de drie groepen zullen play-offwedstrijden spelen om alsnog een plaats te bemachtigen voor het WK 2026. …[+]