Enorm reclamebord van 50 bij 70 meter verplettert tankstation

ZEKER-PLAATSEN--Enorm-reclamebord-van-50-bij-70-meter-verplettert-tankstation

Zeker veertien doden

 

INDIA – Een bizar ongeval in de Indiase metropool Mumbai. Een groot billboard van 70 bij 50 meter stortte bij slecht weer op een tankstation. Bij het drama kwamen ten minste veertien mensen om het leven. Vijfenzeventig anderen raakten gewond, van wie er 44 medische zorg nodig hadden. Op sociale media zijn huiveringwekkende beelden van het moment te zien. De autoriteiten zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Mumbai werd op het moment van het ongeluk geteisterd door harde wind, regen en stofstormen. De reddingsoperatie wordt volgens de hulpdiensten bemoeilijkt door de omvang van het bord. Er zijn zware kranen ingezet om het puin weg te halen, zegt de rampenbestrijdingsdienst.

Indiase media melden dat de politie onderzoekt of Ego Media, dat het bord geïnstalleerd zou hebben, schuldig is aan doodslag. Gemeenteraadslid Rakhee Jadhav zegt tegen persbureau AFP dat de constructie ongeschikt was voor de drassige bodem. Volgens haar waren slachtoffers te voorkomen geweest als er een betere fundering was aangelegd. “Van een ramp is hier geen sprake.”

(De Telegraaf)