Enrique ontkent belediging Mbappé

07-Enrique

VOETBAL – Luis Enrique stelt dat er leugens worden verspreid over zijn verstandhouding met Kylian Mbappé. De Franse superster zou zijn trainer zondag hebben beledigd toen hij werd gewisseld in de topper tegen Olympique Marseille (0-2), maar daar is volgens de coach van Paris Saint-German niets van waar.
De verhouding tussen Luis Enrique en Mbappé is al weken het onderwerp van gesprek in Franse media, nu de Spanjaard zijn sterspeler keer op keer vroegtijdig naar de kant haalt. Er wordt een direct verband gelegd met de vertrekwens van Mbappé, die niet van plan is zijn aflopend contract bij PSG te verlengen.
Luis Enrique leverde zelf een bijdrage aan die speculaties door te zeggen dat PSG zich moet voorbereiden op een leven zonder Mbappé, maar is niet gediend van de geruchten die zondag op sociale media werden verspreid dat de 25-jarige aanvaller hem zou hebben beledigd, nadat hij voortijdig naar de kant werd gehaald.
“Het merkwaardige is dat een leugen heel veel losmaakt”, reageerde Luis Enrique gisteren tijdens het perspraatje richting de halve finale van het Franse bekertoernooi tegen Stade Rennes. “Iemand verzint een leugen en daarna ontstaat er allerlei speculatie. Ik besteed er geen aandacht aan, maar ik ben heel blij met Kylian. Zijn gedrag is voorbeeldig.”
Luis Enrique laat zich dan ook niet beïnvloeden door al het rumoer van buitenaf. En hij snapt maar al te goed dat Mbappé niet blij is als hij wordt gewisseld. “Weet je hoe oud ik ben? Ik ben 53 jaar. Ik heb veel ervaring.”
Zo deed Luis Enrique opnieuw zijn best om de verhalen over een vermeende slechte verstandhouding met Mbappé te doen verstommen. Hij hoopt dat de clubtopscorer op een mooie manier afscheid kan nemen van PSG. En het winnen van de Franse beker zou daar zeker aan bijdragen. “De finale is dichtbij, dat is een enorme stimulans voor de ploeg.” (VI)…[+]