Holiday helpt Celtics aan derde overwinning op Pacers

Holiday helpt Celtics aan derde overwinning op Pacers

BASKETBAL – Pas vlak voor de wedstrijd werd bekend dat Jrue Holiday – pointguard van Boston Celtics – in wedstrijd drie van de Eastern Conference-finale tegen Indiana Pacers tóch kon starten. Hij voelde zich al de hele dag niet lekker en had koorts, maar toen het er op aankwam hielp hij de Celtics wel aan een 114-111 overwinning.

De Celtics begonnen zwak aan het duel, maar overkwamen een achterstand van achttien punten in de tweede helft. Met een driepunter met nog 39 seconden op de klok, zette Holiday Boston voor het eerst in lange tijd weer op voorsprong. Dat volgde hij op met een belangrijke steal en zorgde daarna met twee vrije worpen voor de nipte overwinning, waardoor de Celtics met 3-0 aan de leiding gaan in de finale van de Eastern Conference. Holiday eindigde het duel met 14 punten, waarvan vijf in de laatste 39 seconden. Maar ook het gouden Celtics-duo zat lekker in de wedstrijd. Jayson Tatum was goed voor 36 punten, 10 rebounds en 8 assists. Jaylen Brown voegde daar 24 punten aan toe.

“We staan er nu heel goed voor en zijn één overwinning verwijderd van de finale. We kunnen niet voorbij maandag kijken, maar we hebben een speciale kans om weer terug te keren in de finale”, zei Tatum na afloop. Maandag spelen de Celtics in het Gainbridge Fieldhouse in Indianapolis de vierde wedstrijd tegen Indiana Pacers. Bij een overwinning plaatst de ploeg uit Boston zich voor de tweede keer in drie jaar voor de NBA-finals. (ESPN)…[+]