Kroos emotioneel na groots afscheid bij Real

Kroos emotioneel na groots afscheid bij Real

VOETBAL – Toni Kroos kon zijn tranen niet bedwingen na zijn fraaie afscheid bij Real Madrid. De middenvelder speelde zaterdag na tien jaar zijn laatste thuiswedstrijd voor ‘De Koninklijke’.

“Het is niet gemakkelijk om te praten, ik kan alleen maar dankjewel zeggen”, zei Kroos na afloop tegen Real Madrid TV. “Ik heb me hier altijd thuis gevoeld en meer kon ik niet vragen. Het zijn tien onvergetelijke jaren geweest.” Real Madrid pakte de laatste thuiswedstrijd van de 34-jarige Kroos groots aan. Voor het duel met Real Betis vormden alle spelers een erehaag en de fans waren met grote spandoeken gekomen om de clublegende uit te zwaaien. Hij kreeg ook nog een publiekswissel in zijn 464e duel voor Real.

Na het indrukwekkende afscheid in Estadio Santiago Bernabéu kon Kroos het niet meer droog houden. “Ik probeerde me groot te houden. Maar toen zag ik mijn kinderen en die waren zelfs aan het huilen. Toen brak ik.” Kroos maakte in 2014 de overstap van Bayern München naar Real Madrid. Hij won met ‘De Koninklijke’ alle prijzen die er te winnen vielen, waaronder vier keer de Champions League, vijf keer het WK voor clubs en vier landstitels. Daar kan nog een vijfde Champions League bij komen: zaterdag speelt hij met Real de finale tegen Borussia Dortmund.

Het is daarna nog niet gedaan met de carrière van Kroos. Hij speelt volgende maand met Duitsland nog op het EK in eigen land. Na dat toernooi zit de fraaie loopbaan van de 108-voudig international er wel echt op. (VI) …[+]