Kwelling aan kop op SML-topscoorderslijst

Soccer into goal success concept

VOETBAL – Met de twee doelpunten in de laatste wedstrijd staat Garvey Kwelling van PVV alleen aan kop opde topscoorderslijst van de Suriname Major League (SML). Na vijf rondes heeft Kwelling zes keer het net gevonden.
Kwelling was vanaf het begin trefzeker voor PVV, maar in de laatste twee wedstrijden kon de spits het net niet vinden. In de vijfde ronde was de aanvaller van PVV echter weer trefzeker en maakte hij de eerste twee doelpunten van PVV in de ontmoeting tegen Broki. Hiermee brengt hij zijn totaal nu op zes doelpunten. Findi Misidjan (Notch) en Dimitri Apai hadden voorafgaand aan de vijfde ronde, net als Kwelling, vier doelpunten gemaakt. Van dit duo heeft alleen Apai echter het net weten te vinden in de vijfde ronde. Apai maakte het derde doelpunt van Transvaal in de ontmoeting tegen Inter Wanica. Misidjan vond in de ontmoeting tegen Voorwaarts het net niet. Hierdoor staat Apai met zijn vijf doelpunten op de tweede plaats, terwijl Misidjan met zijn vier doelpunten op de derde plaats staat.
Na deze drie spelers hebben vijf spelers drie doelpunten gemaakt: Shaquille Petrusi (Flora), Romeo Kastiel (Inter Moengo Tapoe), Lalanie Tooy (Transvaal), Roche Rosebel (Robinhood) en Mechino Libretto (Voorwaarts). Van deze vijf spelers hebben alleen Tooy en Rosebel het net weten te vinden in de vijfde ronde. Tooy maakte het tweede doelpunt tegen Inter Wanica, terwijl Rosebel het eerste doelpunt maakte tegen Inter Moengo Tapoe.…[+]