Luuk de Jong opnieuw redder in nood bij Barcelona: ‘Ze kennen mijn kwaliteiten’

luuk de jong

Luuk de Jong ziet ondanks zijn reserverol nog altijd een belangrijke taak voor zich weggelegd bij FC Barcelona. De spits behoedde de Catalaanse club zondag met een late treffer voor een nederlaag in de stadsderby tegen Espanyol. “Ze kennen mijn kwaliteiten hier”, zei invaller De Jong na het duel met Espanyol. “Als ik het veld in kom, probeer ik in het strafschopgebied te wachten op bruikbare voorzetten en gelukkig kon ik het doelpunt maken dat ons een heel belangrijk punt oplevert.” De spits kwam in de 89e minuut binnen de lijnen en zorgde in de 6e minuut van de extra tijd voor de 2-2. Daarmee voorkwam hij een pijnlijke nederlaag tegen de stadgenoot en bovendien behoedde hij ‘Barça’ dankzij het gelijkspel voor het verlies van de vierde plek.(NU)…[+]