McGregor daagt UFC uit met ouderwetse vechtpartij

07-McGregor-daagt-UFC-uit-met-ouderwetse-vechtpartij

MMA – Conor McGregor, de Ierse UFC-legende, wil zijn langverwachte comeback maken in een gevecht van drie rondes. Dit breekt met een traditie van ruim tien jaar, waarbij hoofdact-gevechten in de UFC altijd uit vijf rondes bestaan.
McGregor claimt dat zijn terugkeer in de zomer zal plaatsvinden, met Michael Chandler als waarschijnlijke tegenstander. Het zou zijn eerste gevecht zijn sinds juli 2021, toen hij een ernstige beenblessure opliep. Na bijna drie jaar buiten de ring te zijn geweest, vreest McGregor dat de gebruikelijke eis van vijf rondes voor een hoofd-gevecht te zwaar is.
“Misschien zeg ik tegen ze: ‘Mannen, voor deze keer doe ik alleen drie rondes.’ Ik wil gewoon weer even proeven. Drie rondes kan ik nu prima aan. In plaats van mezelf te pushen om vijf volledige rondes te halen, denk ik dat de eerste drie rondes dan niet zo scherp zouden zijn als ik ze kan krijgen. Dus ik zou liever de scherpte van drie rondes perfectioneren en fris en scherp naar binnen gaan”, zegt McGregor.
“Chandler gaat ervoor komen, Chandler gaat proberen te vechten en naar me toe te komen, dat moet hij wel. Dat is zijn stijl. Ik denk dat drie rondes prima is. En dan de vijf. Drie en vijf, dat is hoe ik me voel. Dit zijn gewoon mijn eigen gedachten, ik heb dit nog tegen niemand gezegd. Het is nu goedgekeurd, dus ik ben nu aan het nadenken.”
McGregor heeft sinds zijn knock-outoverwinning op Dustin Poirier in 2014 geen gevecht meer gehad dat korter duurde dan vijf rondes. En in 2011 kondigde UFC-president Dana White aan dat alle hoofdgevechten uit vijf rondes moesten bestaan.
McGregor, de bestbetaalde en grootste ster van de sport, benadrukt dat hij bereid is zijn hoofdact-positie op te geven als dat nodig is. Hij zei: “Het zou interessant zijn om te zien wat ze daarop zeggen. Ik zou zelfs de eerste van de avond kunnen zijn. Het maakt me niet uit. Het maakt me allemaal niets uit, dat meen ik echt. Dat is waar ik nu sta”, aldus McGregor. (MMA)…[+]