Murray maakt bij Australian Open rentree op Grand Slam in enkelspel

murray

Andy Murray komt in januari voor het eerst weer in actie in het enkelspel van een Grand Slam-toernooi. De organisatie van de Australian Open heeft dinsdag bevestigd dat de Schot begin volgend jaar met een beschermde ranking mee zal doen in Melbourne.

De 32-jarige Murray werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld op de Australian Open en liet zich vervolgens opereren aan zijn gekwetste heup. De drievoudig Grand Slam-winnaar sloot uit dat hij ooit nog in actie zou komen, maar daar kwam hij gedurende zijn revalidatie op terug.

Murray bleek weer pijnvrij te kunnen tennissen en keerde in juni in het dubbelspel terug op de baan. Hij maakte in augustus op het Masters-toernooi van Cincinnati ook zijn rentree in het enkelspel en won vorige maand in het Chinese Zhuhai voor het eerst een wedstrijd op ATP-niveau. Overigens deed Murray in juli al mee aan Wimbledon, maar daar kwam hij alleen in het dubbelspel in actie. De Schot strandde met Serena Williams in de achtste finales van het gemengd dubbel en bij de mannen werd hij samen met de Fransman Pierre-Hugues Herbert in de tweede ronde uitgeschakeld.(NU)…[+]