Na maanden nog steeds geen oplossing rookoverlast

rook

PARAMARIBO – Ondanks dat grote delen van het land al maanden last hebben van rookontwikkeling, hebben de autoriteiten van Suriname nog steeds geen concrete oplossing hiervoor. Het Ministerie van Volksgezondheid werkt nu pas aan een oplossing hiervoor.

In een verklaring meldt het Ministerie van Volksgezondheid dat het kennis heeft genomen van de talrijke klachten over de omvangrijke rookontwikkeling die momenteel grote delen van het land treft.

“De rookontwikkeling wordt momenteel zorgvuldig geëvalueerd door de relevante instanties binnen het ministerie, samen met andere betrokken overheidsorganen. Het ministerie zal samen met lokale autoriteiten nagaan wat de oorzaken van de rook zijn en passende maatregelen nemen om de gezondheidsimpact op de bevolking te minimaliseren.”

Het Ministerie van Volksgezondheid herinnert de bevolking eraan om voorzorgsmaatregelen te nemen om haar gezondheid te beschermen in situaties van rookontwikkeling, zoals binnenblijven, het gebruik van luchtreinigers indien beschikbaar, en het vermijden van buitenactiviteiten. Verder roept het ministerie op tot kalmte en samenwerking van alle belanghebbenden, terwijl er aan een oplossing wordt gewerkt om de rookproblematiek aan te pakken…[+]