Nadal wint ook twaalfde finale in Barcelona na zinderend duel met Tsitsipás

nadal

Rafael Nadal heeft zondag voor de twaalfde keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi van Barcelona gewonnen. De nummer twee van de wereld was in een zinderende finale te sterk voor Stéfanos Tsitsipás. Ashleigh Barty won het graveltoernooi van Stuttgart. Nadal heeft ook na zondag nog nooit een finale verloren op het gravel van Barcelona, maar tegen Tsitsipás kwam die unieke nederlaag wel erg dichtbij. De Griek (ATP-5) kreeg in de derde set bij een 5-4-voorsprong een matchpoint in de servicegame van Nadal, maar benutte dat niet. De Spaanse nummer drie van de wereld kwam op 5-5, brak Tsitsipás in de volgende game en serveerde de wedstrijd vervolgens uit. Na drie uur en veertig minuten stond er 6-4, 6-7 (6) en 7-5 op het scorebord.(NU)…[+]