Personeel RGD wederom in actie

RGD

PARAMARIBO – Het personeel van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is sinds gisteren weer  in actie. De medewerkers verlaten om 10.00 uur de werkplek, wat inhoudt dat de patiënten na dit tijdstip niet meer kunnen rekenen op hulp bij de verschillende poli’s.

Enkele artsen aangesloten bij de RGD vertellen dat zij de mededeling gisteren hebben ontvangen dat het personeel dat de ochtenddienst doet om 10.00 uur de werkplek verlaat. Een arts vertelt dat een deel van het personeel om 10.00 uur is vertrokken en een klein deel heeft doorgewerkt om de patiënten te helpen. Volgens de artsen zullen zij alles in het werk stellen om de patiënten zoveel mogelijk te helpen. Zij zijn blij dat er ontheffing is verleend aan de middag- en wachtdiensten en de Ambulancedienst.

De medewerkers vertellen dat de overbruggingstoelage van de maanden februari en maart nog steeds niet is uitbetaald. Een medewerkster vertelt dat er dispensatie is verleend aan de middag- en wachtdiensten en ambulancediensten. Zij hoopt dat de overheid zo snel mogelijk overgaat tot het uitbetalen van de overbruggingstoelage.

De medewerkers vertellen het erg te vinden dat zij steeds weer in actie moeten gaan om zaken, waar zij recht op hebben, af te dwingen. “Ik weet niet waarom de overheid niet op tijd zaken in orde maakt, zodat wij niet steeds in actie hoeven te gaan. Houdt de overheid geen rekening met de zieke mens”, vraagt een medewerkster zich af. Naar zeggen van de medewerkers rekenen zij elke eind van de maand op de overbruggingstoelage. Dit omdat alles duurder wordt en alle centjes nu helpen om in hun dagelijkse behoeften te voorzien…[+]