PL introduceert Aktua Festa

pl

PARAMARIBO – De Pertjajah Luhur (PL) is voornemens om minstens één keer per maand een Aktua Festa te organiseren. Tijdens deze activiteit zullen de kernen die in de afgelopen periode zijn geïnstalleerd of opnieuw zijn geïnstalleerd, aan de samenleving worden gepresenteerd. De eerste Aktua Festa wordt op 3 maart in Dessa gehouden.

De partij wil vóór de bestuursverkiezingen in december 200 kernen hebben geïnstalleerd, dan wel opnieuw hebben geïnstalleerd. Volgens een persbericht van de PL worden tijdens de Aktua Festa niet alleen de kernen van één bepaald district gepresenteerd, maar van verschillende districten. Dat gebeurt op logistiek verantwoorde wijze. Zo kunnen in Wanica de kernen van Wanica, Commewijne en Saramacca samen worden genomen, maar voor die van Nickerie zal het te ver zijn om het evenement bij te wonen.

“Nickerie zullen we op een andere dag samen met Coronie moeten presenteren. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we alle 200 kernen hebben geïnstalleerd of geherïnstalleerd vóór de bestuursverkiezingen in december en deze ook aan de samenleving hebben gepresenteerd”, legt PL-voorzitter Paul Somohardjo de gedachte achter de Aktua Festa uit…[+]