Poetin-bondgenoot Kadyrov doet techno in de ban

15 Poetin

RUSLAND – Tsjetsjeense techno-liefhebbers gaan moeilijke tijden tegemoet. Ramzan Kadyrov, de leider van het Russische deelstaatje, heeft besloten om ‘te langzame of te snelle’ muziek in de ban te doen. Muziek moet vanaf 1 juni voldoen aan de ‘Tsjetsjeense mentaliteit’. Techno en house, maar ook metal, zijn dus straks uit den boze.
Straks moet alle muziek die live gespeeld wordt in Tsjetsjenië een snelheid hebben van tussen de 80 en 116 slagen per minuut. Dus naast techno-knallers, zijn ook bekende pop- en rockliedjes als Beat It, Smells Like Teen Spirit en Womanizer dus voortaan verboden. De kans is dus groot dat vele populaire westerse liedjes straks niet meer te horen zijn in het islamitische Tsjetsjenië.
“Het overnemen van de muziek van andere volkeren is ontoelaatbaar”, aldus de minister van cultuur. Volgens The Moscow Times komt de nieuwe regeling na een overleg tussen de regering van de deelstaat en lokale artiesten. De Tsjetsjeense leider Kadyrov staat bekend als een bondgenoot van de Russische president Poetin, die al meermaals heeft geageerd tegen het Westen en de ‘slechte invloed’ daarvan op Rusland. (De Telegraaf)…[+]