Politici Curaçao blijken geen drugs te gebruiken: Tests zijn negatief

Politici Curaçao

CURACAO – Gilmar ‘Pik’ Pisas, de minister-president van Curaçao, is negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor andere ministers en alle negen parlementsleden van zijn partij MFK.
De politici lieten zich testen vanwege aanhoudende verhalen over drugsgebruik door politici op het eiland. De uitslag werd donderdagavond naar de media gestuurd.
De gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Carlson Manuel, zal zich in Nederland laten testen. Minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport Sithree ‘Cey’ van Heydoorn heeft zich in Colombia laten testen, waar hij was voor een werkbezoek.
Gwendell Mercelina, parlementslid voor regeringspartij PNP, onderging woensdag al een drugstest. De resultaten van de urinetest waren ook negatief, wat betekent dat hij cocaïne noch marihuana heeft gebruikt. Mercelina werd door een collega-parlementslid beschuldigd van drugsgebruik.
Voordat hij de test onderging, zei Mercelina tegen de aanwezige pers dat hij persoonlijk geen behoefte had om de test te doen, omdat hij zelf weet dat hij ‘schoon’ is. “Maar ik ben een parlementslid en vertegenwoordig het volk. Dat heeft recht op openheid.” Hij riep alle andere politici op zich ook te laten testen.
De MFK liet woensdag weten alle politici naar het laboratorium te sturen om een drugstest te laten doen, omdat er volgens de partij allerlei valse beschuldigingen worden geuit. Het is nog onduidelijk of ook ministers en parlementsleden van andere partijen zich laten testen. (NU)…[+]