Portugese zaalvoetballers verslaan Rusland en prolongeren Europese titel

portugese

De Portugese zaalvoetballers hebben zondag in de Ziggo Dome in Amsterdam de Europese titel geprolongeerd. Portugal won in de finale met 4-2 van Rusland. De ploeg maakte in een spectaculair duel een achterstand van 2-0 goed. Anton Sokolov zette de Russische ploeg na tien minuten op voorsprong. Hij draaide weg bij Pany Varela en schoot de bal langs keeper André Sousa. Vrij snel daarna zette Artem Antosjkin een aanval op over links, gaf een tikje opzij naar Andrej Afanasjev, die de bal in het net knalde. Vlak voor rust vond Portugal de aansluiting via een goal van Tomás Paço. Na rust had Rusland aanvankelijk het beste van het spel, maar Portugal bewees opnieuw dat het na een achterstand kan terugvechten. (BBC)…[+]