Santokhi: “2017 was dramatisch jaar”

vhp wil

PARAMARIBO – “Het jaar 2017 was net als 2016, een dramatisch jaar voor de burgers. Economisch gezien hebben velen het moeilijk. Het perspectief voor 2018 ziet er somber uit. De regering mist draagvlak. Niemand gelooft en vertrouwt ze meer. Ik geloof wel in u als burger, in uw kracht om samen weer de weg naar herstel te vinden”, meldt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) in een persbericht.

Hij merkt dat op vele terreinen van het leven wij geconfronteerd worden met verarming en verloedering. Daarbij wijst hij op de stijging van prijzen en de rente op schulden, en dat het leven steeds duurder wordt. Honderden ondernemers hebben naar zijn zeggen hun deuren gesloten en zijn vertrokken naar hun land van herkomst. Santokhi vindt dat deze regering de economie naar de afgrond heeft gebracht en getoond heeft geen visie en een crisisbeheersingsplan te hebben om de crisis te beheersen. “Het beleid is meer gericht op structureel lenen en het afpakken van het geld bij het volk, dat met de dag armer wordt. De criminaliteit is niet alleen toegenomen, het is ook harder en voelbaar geworden. Deze regering stelt verkeerde prioriteiten. Op de garanties van een openbare orde durft men niet meer te rekenen. Ook de verkeerscriminaliteit baart ons zorgen.”

Santokhi vindt dat de regering aangeeft dat er sprake is van een tijdelijk probleem dat met de tijd weer goed wordt. Volgens hem sluit zij daarmee haar ogen voor de dagelijkse werkelijkheid…[+]