Start Renovatie Oud Gebouw Amerikaanse Ambassade

IMG_2366

PARAMARIBO – De renovatie van het oude gebouw van de Amerikaanse Ambassade aan de Dr. Sophie Redmondstraat is gisteren officieel van start gegaan. Dit historische gebouw wordt omgebouwd tot een modern kantoorgebouw voor de Belastingdienst van Suriname.

De renovatie maakt deel uit van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth (FISEG) programma van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De ceremonie voor de start van de werkzaamheden werd gisteren bijgewoond door minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, Marita Lautan-Wijnerman, hoofd der Belastingen, en Steven Collins, Chief of Operations IDB.

Het Ministerie van Financiën en Planning had het gebouw reeds aangeschaft met het doel om er het belastingkantoor te huisvesten. “We hebben het startsein gegeven om het kantoor te bouwen. Binnen een jaar moeten de werkzaamheden af zijn”, aldus minister Raghoebarsing. De Douane zal een eigen kantoor krijgen op de nieuwe haven, die in de komende maanden in gebruik wordt genomen. Raghoebarsing benadrukte het belang van goede werkomstandigheden voor de medewerkers, die essentieel zijn voor de economie.

Naast de renovatie van het gebouw wordt er ook gewerkt aan het verbeteren van het systeem voor het beheer van de publieke financiën in Suriname. Dit is cruciaal voor de duurzame ontwikkeling en economische welvaart van het land.  Raghoebarsing. stelt dat de belasting- en douanediensten een cruciale rol spelen in het behalen van de verwachte inkomsten van SRD 54 miljard voor dit jaar. De belastinghervormingen, waaronder de invoering van een luxe-consumptiebelasting, hebben de druk op de inkomstenbelasting verminderd.

Minister Raghoebarsing benadrukte het belang van het nakomen van belastingverplichtingen en verwees naar het voorbeeld van het staatshoofd en de vicepresident. “We hebben vorige week een brief gestuurd naar alle belangrijke mensen in het land om te letten op het betalen van belastingen. De president en de vicepresident staan achter dit initiatief.”…[+]