Stroomuitval op belangrijkste eiland van de Bahama’s na orkaan Dorian

stroomuitval

Het eiland New Providence in de Bahama’s zit zonder stroom, meldt de Bahamaanse elektriciteitscentrale (BPL). Zeker 70 procent van de ruim 300.000 inwoners van de eilandengroep woont op New Providence, dat in de nacht van zondag op maandag werd getroffen door de zware orkaan Dorian.

De stroomuitval zou zijn veroorzaakt doordat water binnendrong bij een belangrijke stroomcentrale. “Dat leidde tot een hele reeks gebeurtenissen met als hoogtepunt stroomuitval op het hele eiland”, aldus de BPL. Reparatiewerkzaamheden zouden zijn vertraagd door de vele overstromingen. Dorian zou de zwaarste orkaan zijn die ooit op de westelijke eilanden van de Bahama’s is voorgekomen. Aanvankelijk haalde de storm windstoten tot en met 295 kilometer per uur, waardoor het een storm van de vijfde en dus zwaarste categorie was. Inmiddels is Dorian afgezwakt tot een orkaan van de vierde categorie.

Het oog van de storm is inmiddels de Abaco-eilanden gepasseerd. Lokale media zoals Bahamas Pressschrijven op basis van bronnen dat er daar meerdere doden zijn gevallen, maar het Bahamaanse ministerie van Gezondheid sprak nog niet over dodelijke slachtoffers. Ook de minister van Buitenlandse Zaken Darren Henfield kon de berichtgeving van de Bahamas Press niet bevestigen, maar gaf toe dat ook hij signalen heeft binnengekregen van drijvende lichamen. “Maar om deze berichten te bevestigen moeten we zelf naar het rampgebied toe”.(NU)…[+]