Terborg door Concacaf gekozen voor zaalvoetbalkampioenschappen

08-Terborg-gekozen-door-Concacaf-voor-zaalvoetbalkampioenschappen

ZAALVOETBAL – Anthony Terborg behoort tot een van de 24 zaalvoetbalscheidsrechters, die door de Concacaf zijn gekozen voor de komende Concacaf-zaalvoetbalkampioenschappen. De zaalvoetbalkampioenschappen vinden plaats van 13 tot en met 20 april in het Polideportivo Alexis Arguello in Managua, Nicaragua.
Terborg is heel blij dat de Concacaf hem heeft gekozen. Hij zal de enige Surinaamse zaalvoetbalscheidsrechter zijn op dit toernooi. “Voor mij zal dit mijn eerste toernooi zijn als FIFA-zaalvoetbalscheidsrechter”, zegt Terborg. Eerder heeft de Surinaamse scheidsrechter al wedstrijden gefloten, maar op jeugdniveau. Terborg was een van de geselecteerden voor de U-23- Concacaf-kampioenschappen in Guadeloupe. “Ik denk dat het niveau veel zal verschillen. Dit is op seniorenniveau.”
Hoewel de zaalvoetbalcompetitie momenteel stil ligt, is Terborg niet stil blijven zitten. Hij heeft de afgelopen periode gewerkt als veldscheidsrechter. “De regels verschillen niet veel van elkaar. Alleen is de handelingssnelheid bij zaalvoetbal sneller dan bij veldvoetbal. Verder heb ik mijn zaalvoetbalregels altijd doorgenomen.” Als alles goed verloopt, moet Terborg op 9 april naar Nicaragua vertrekken. “We zullen eerst een refreshmentcursus volgen. Er zullen daarnaast ook afspraken worden gemaakt.”…[+]