Tjon En Fa pakt zilver in Canada

08-Update-Image-2024-04-14-at-21.00.08

WIELRENNEN –Jaïr Tjon En Fa heeft op het onderdeel sprint  een zilveren medaille behaald tijdens de UCI Nations Cup in Milton, Canada. De Nederlander Harrie Lavreysen pakte de gouden medaille.

In de finale pakte de Nederlander de eerste twee races en won hiermee de eindstrijd. Tjon En Fa was bij de eerste race 0.031 seconden trager en bij de tweede 0.138 seconden. Voor Lavreysen is dit zijn derde gouden medaille. Hij won vrijdag samen met Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland overtuigend de teamsprint. Zaterdag won Lavreysen het onderdeel keirin. Tjon En Fa werd op dit onderdeel al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Trinidadiaan Nicholas Paul pakte de bronzen medaille door de strijd om de  derde/vierde plaats te winnen van Mikhail Yakovlev van Israël.

Tachana Dalger werd op het onderdeel keirin al in de eerste ronde uitgeschakeld. In de voorronde eindigde de Surinaamse baanwielrenster in heat 4 op de laatste plaats. In de herkansingsronde eindigde Dalger wederom op de laatste plaats in heat 1. Dit onderdeel werd gewonnen door Ellesse Andrews van Australië. De Nederlandse Steffie van der Peet eindigde op de tweede plaats en de Canadese Laurane Genest werd derde.…[+]