Treffers Pogba helpen Sparta niet

treffers

PEC Zwolle heeft uitstekende zaken gedaan tegen Sparta Rotterdam. Het duel om de strijd tegen degradatie eindigde in 2-3 voor de Zwollenaren. De eerste helft op Het Kasteel was er niet een om lang aan terug te denken. Beide ploegen maakten weinig aanspraak op de zege en waren vooral bang voor een vroege achterstand. Door het minieme verschil op de ranglijst (één punt), stond er flink wat druk op dit degradatieduel.

Na de pauze veranderde dat volledig. PEC kwam zes minuten na rust op 0-1, toen Queensy Menig een steekbal van van Django Warmerdam controleerde, doelman Kortsmit omspeelde, en de bal rustig in het doel schoof.

Vervolgens kwamen de bezoekers op 0-2, toen Nicolai Brock-Madsen met een droge knal Kortsmit kansloos liet. Vervolgens moest PEC-verdediger Bart Schenkeveld met twee gele kaarten naar de kant, maar toch maakte PEC nog een goal. Debutant en invaller Erik Israelsson kopte een voorzet van rechts binnen kopte.(goal)…[+]