Twee cipiers gedood bij ontsnapping Franse gevangene op snelweg

Zeker-twee-cipiers-gedood-bij-ontsnapping

FRANKRIJK – In Frankrijk zijn zeker twee gevangenismedewerkers gedood bij een ontsnapping van een gevangene. Drie andere mensen raakten gewond. Volgens de autoriteiten werd een busje aangevallen waarin de gevangene werd vervoerd. Die gevangene is nog op de vlucht.

De gedetineerde was onderweg van Rouen naar Evreux, in het noorden van Frankrijk. Inmiddels zoekt een elite-eenheid van de gendarmerie naar de voortvluchtige crimineel. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Darmanin worden zo’n tweehonderd agenten ingezet bij de opsporing.

Op sociale media sprak minister van Justitie Dupond-Moretti van twee doden en drie zwaargewonden. Hij voert crisisoverleg op zijn departement.

Volgens het Franse persbureau AFP werd de aanval uitgevoerd door een groep criminelen die gebruik maakten van twee voertuigen. Ze ramden het konvooi en openden het vuur. Eén van de aanvallers zou gewond geraakt zijn.

De krant Le Parisien meldt dat de gevluchte gevangene Mohamed A. is, bijgenaamd “de vlieg”. Hij zou zijn veroordeeld voor een inbraak en niet als vluchtgevaarlijk gelden. Ook ligt er nog een aanklacht tegen hem voor poging tot doodslag en zou hij het hoofd zijn van een drugsbende.

(NOS)…[+]