UFC-vechter Silva accepteert verlies niet

07-UFC-vechter-Silva-pikt-verlies-niet

MMA – De Braziliaanse vechter Bruno Silva is woedend over de verloren partij tegen Chris Weidman, tijdens UFC Atlantic City afgelopen zaterdag. Silva is ervan overtuigd dat de scheidsrechter en Weidman hem onrechtvaardig hebben behandeld.
Tijdens het gevecht op zaterdagavond werd Silva meerdere keren per ongeluk in zijn oog gestoken door Weidman met diens vingers. Vooral de twee slagen in de derde ronde, vlak voor de knock-out volgens de scheidsrechter, waren cruciaal. Silva protesteerde direct en de beelden tonen duidelijk dat de Braziliaan geraakt was.
In plaats van een ‘no-contest’ besloot de commissie de partij om te zetten in een technische overwinning voor Weidman. Alle drie juryleden gaven de voormalig kampioen de winst in beide rondes, plus een 10-9 voor de 2:18 minuten van de derde ronde.
Silva is ervan overtuigd dat de jurycommissie van New Jersey partij koos voor de Amerikaanse vechter Weidman en hem daarmee discrimineerde. Hij gaat dan ook in beroep tegen de beslissing. Aanvankelijk was Silva niet boos op Weidman, maar dat veranderde toen hij het gevecht terugzag in het hotel. Silva overweegt nu wraak te nemen als ze opnieuw worden gekoppeld voor een rematch. Of deze plaats zal vinden, zal afhangen van of het protest wordt aangenomen.…[+]