Van Nistelrooij op shortlist Mallorca

07-Van Nistelrooij

VOETBAL – Ruud van Nistelrooij kan zijn trainerscarrière mogelijk nieuw leven inblazen in Spanje. De 47-jarige oefenmeester staat bij RCD Mallorca op de radar om Javier Aguirre op te volgen.
Aguirre ligt tot het einde van dit seizoen vast bij Mallorca, de huidige nummer vijftien van La Liga. Ondanks nieuwe contractvoorstellen lijkt de 65-jarige Mexicaan bezig aan zijn laatste maanden op het eiland, aangezien hij de aanbiedingen vooralsnog afgewezen heeft. Mallorca schakelt door en heeft een shortlist met namen opgesteld die Aguirre kunnen opvolgen.
Op die lijst prijkt de naam van Van Nistelrooij, meldt Relevo. De voormalig topspits vertrok vorig jaar mei onverwachts bij PSV en zit sindsdien zonder club. Andere trainers die in verband worden gebracht met Mallorca zijn Diego Martínez, die in december vertrok bij Olympiakos, en Eder Sarabia, tot voor kort eindverantwoordelijke bij FC Andorra.
Mallorca is hard op weg naar handhaving in La Liga. Met nog acht speelrondes bedraagt de voorsprong op de degradatiestreep zes plekken. Als de keuze op Van Nistelrooij valt, is de kans groot dat hij op het hoogste niveau van Spanje mag acteren. In Spanje heeft Van Nistelrooij als speler een verleden bij Real Madrid en FC Málaga. (VI)…[+]