Vandaag nationale rouwdag in verband met uitvaart oud-vicepresident Ajodhia

Santokhi tekent condoleance register 1

PARAMARIBO – Vandaag is een dag van nationale rouw afgekondigd in verband met de uitvaart van oud-vicepresident Jules Ajodhia. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) vraagt, dat als teken van rouw, vlaggen van staatsgebouwen en van de ter rede en aan de steiger liggende schepen vanaf ‘s morgens tot zonsondergang halfstok worden gehesen. 

Ook wordt dit gevraagd van de burgerij en het bedrijfsleven. BIZA meldt verder dat op radio- en televisiestations een beroep wordt gedaan hun programmaring aan te passen. Gisteren zijn verschillende personen in de gelegenheid gesteld het condoleanceregister te tekenen op het presidentieel paleis. Een van die personen was president Chandrikapersad Santokhi.

“De regering betreurt het heengaan van deze veelzijdige en voorbeeldige Surinamer. Wij bedanken hem voor al zijn verdiensten voor land en volk. Aan alle nabestaanden, families, vrienden en kennissen van meneer Ajodhia spreek ik mijn oprechte condoleances uit en ik wens hen veel sterkte toe in deze droevige dagen”, aldus het staatshoofd.  Ajodhia is behalve vicepresident, onder andere ook minister en districtscommissaris geweest. Daarnaast heeft hij diverse functies bekleed binnen de VHP, waaronder die van partijraadsvoorzitter.

Oud-vicepresident Ajodhia is vrijdag komen te overlijden in het ziekenhuis. De voormalig bewindsman wordt vandaag met staatseer naar zijn laatste rustplaats gedragen..[+]