Volynets wipt Rus eruit in eerste ronde in Charleston

07-Volynets-wipt-Rus-eruit-in-de-eerste-ronde

TENNIS – Arantxa Rus is maandag in de eerste ronde in Charleston uitgeschakeld door de Amerikaanse Katie Volynets. Het duel duurde liefst 3 uur en 43 minuten en is daarmee tot nu toe de langste WTA-partij van het jaar.
Rus, de nummer 54 van de wereldranglijst, begon matig aan de wedstrijd en verloor twee keer haar opslagbeurt in de eerste set. Ook in het tweede bedrijf kwam de 33-jarige Nederlandse een break achter, maar trok ze de stand weer gelijk. Rus benutte in de tiebreak haar tweede setpoint.
In de beslissende set serveerde Rus voor de winst tegen de 22-jarige Amerikaanse. Rus verzuimde het karwei af te maken, waarna opnieuw een tiebreak volgde. Daarin kreeg de Zuid-Hollandse twee matchpoints op 6-4, maar deze benutte ze niet. Volynets (WTA-110) greep daarna wél haar kans: 6-2, 6-7 (6) en 7-6 (6).
De marathonpartij gaat voorlopig de boeken in als langste partij van 2024. De op een na langste wedstrijd was slechts een minuut korter. In februari won de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia in 3 uur en 42 minuten van de Poolse Magda Linette in Abu Dhabi. (Nusport)…[+]