Voorwaarts laat eerste punten liggen tegen Robinhood

VOETBAL – Voorwaarts heeft zijn eerste punten laten liggen in de competitie van de Suriname Major League. In het Franklin Essed Stadion eindigde de inhaalwedstrijd tussen Voorwaarts en Robinhood gelijk: 1-1. Voorwaarts staat nu samen met Transvaal en PVV aan kop met tien punten en Robinhood is vierde met acht punten.

Robinhood en Voorwaarts zouden in de derde ronde tegen elkaar moeten spelen, maar de wedstrijd werd uitgesteld. Robinhood moest namelijk tegen Herediano (Costa Rica) uitkomen in de Concacaf Champions Cup. Voorwaarts had voor de wedstrijd tegen Robinhood al zijn drie wedstrijden gewonnen en wilde er vier op rij van maken. Robinhood was in dit duel op zoek naar zijn derde overwinning.
Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd, maar Robinhood miste Jamilhio Rigters en Renske Adipi om een goede aanval op te zetten. Dit duo zit met de nationale selectie van Suriname in Nederland voor een trainingskamp. Robinhood probeerde het maar, kwam net tekort, waardoor beide ploegen met een blanco score naar de kleedkamer gingen.

De tweede helft was een gelijkopgaande strijd, maar in de 68e minuut kreeg Robinhood een gouden kans om op voorsprong te komen. Don Tuur stuurde Quiliano Stedenburg de diepte in, maar doelman Endro Esperansie van Voorwaarts trok aan de noodrem. De scheidsrechter wees naar de witte stip, waarna Carlos da Silva de strafschop benutte: 1-0.
Voorwaarts opende hierna een fel offensief op het doel van Robinhood. De verdediging van Robinhood hield stand, maar in de 82e minuut werd het verzet gebroken.

De Voorwaarts-spelers slaagden er niet in achter de verdediging van Robinhood te komen, dus besloot Jual Pengel het van afstand te proberen. Pengel schoot de bal richting het doel en doelman Jonathan Fonkel verkeek zich erop. Fonkel blunderde hiermee en Voorwaarts kwam op gelijke hoogte: 1-1.

In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel…[+]