“Wij hebben helemaal geen geld om te overleven”

srd-geld-suriname

PARAMARIBO –  “Wij hebben helemaal geen geld om te overleven en vragen ons af of de regering rekening houdt met hoe wij onze vaste lasten en verplichtingen zullen nakomen.” Dit zeggen enkele leerkrachten die sinds oktober van het vorig jaar in dienst zijn genomen bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). Zij hebben nog steeds geen salaris ontvangen en vragen zich af hoelang zij nog moeten wachten alvorens zij zullen worden uitbetaald. Een leerkracht vertelt dat zij samen met andere leerkrachten zal nagaan wat de vervolgstappen zullen zijn.

K.J, leerkracht op een basisschool, vertelt dat zij samen met een andere collega op 1 oktober is begonnen met werken. Echter, haar collega heeft in december drie maanden salaris ontvangen, maar zij heeft tot op heden niets ontvangen. Zij vraagt zich af waarom een deel van de leerkrachten wel wordt uitbetaald en een ander deel niet. Ik heb twee kinderen om te verzorgen en moet elke maand kijken hoe ik ga uitkomen met het geld dat ik als ondersteuning krijg van mijn ouders.

Volgens enkele leerkrachten doen zij steeds aan stuivertje verwisselen om de vaste lasten te kunnen betalen, alleen zodat zij niet worden afgesloten. Zij doen een beroep op de overheid om het geld alsnog uit te betalen…[+]