Notch verliest koppositie en is niet meer ongeslagen

VOETBAL – Notch is niet meer ongeslagen en verliest zijn koppositie in de Suriname Major League. Notch verloor zondagavond van Inter Moengo Tapoe (IMT) in het Essedstadion met 1-2.
De topper van de vierde ronde begon IMT met een andere doelman onder de lat. Andio Adipi, die blunderde in het duel tegen Inter Wanica in de derde ronde. Adipi verkeek zich op een schot van Donjeul Macknack en liet de bal uit zijn handen glippen. Trainer Hesron Jeroe begon hierdoor met Tochero Kompagnie in het doel. Kompagnie maakte in de beginfase een heel goede indruk. IMT zette Notch al heel vroeg onder druk en na paar kansen gemist te hebben, werd de score door Romeo Kastiel geopend. In de achttiende minuut speelde Rivaldo Doorson hem aan en van dichtbij werd doelman Marfier Hupsel verslagen: 0-1.
Notch werd wakker geschud door dit doelpunt en het team ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar kansen gemist te hebben, was het Romario Bane die ploegen op gelijke hoogte bracht. Bruno de Santos bracht het bal middels een vrije trap in het gebied en Bane kopte de bal achter Kompagnie: 1-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft begon IMT beter en na een kwartier spelen werd wederom de voorsprong genomen. Doorson ging langs drie spelers van Notch om tenslotte Hupsel te verslaan: 1-2. Notch probeerde gelijk te maken, maar dat lukte het team niet. Hiermee bezorgt IMT Notch de eerste nederlaag. IMT blijft met deze overwinning ongeslagen.
Uitslagen vierde ronde:
Transvaal-Flora: 5-0, PVV-Leo Victor: 3-0, Robinhood-Inter Wanica: 4-1 en Voorwaarts-Broki: 2-1.

Na deze wedstrijden staan Transvaal en PVV aan kop met tien punten. Voorwaarts is derde met negen punten. Notch zakt van de eerste plaats naar de vierde positie met zeven punten. Ook Robinhood en IMT hebben zeven punten. Flora is zevende met drie punten, gevolgd door Inter Wanica met één punt. Broki en Leo Victor hebben nog geen enkel punt behaald en staan onderaan de ranglijst…[+]