Warriors moet strijden voor plaats in play-offs

Warriors moet strijden voor play

BASKETBAL – Golden State Warriors moet na een nieuwe nederlaag vrezen voor een vroegtijdig einde van het NBA-seizoen. Het ging mis tegen Minnesota Timberwolves, die met 114-110 te sterk was.
Met het einde van het seizoen in zicht staan de Warriors nog op de tiende plaats, wat voldoende is voor het bereiken van het play-in tournament. Maar door de overwinningsreeks van zeven wedstrijden op rij van Houston Rockets, de nummer elf in de Western Conference, is het verschil tussen de twee ploegen nog maar één overwinning. Het missen van de play-offs zou het einde inluiden van het Warriors-tijdperk. In de afgelopen acht jaar wonnen Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green vier kampioenschappen met de ploeg. Het laatste kampioenschap werd veroverd in 2022, maar afgelopen jaar strandde de Warriors in de tweede ronde van de play-offs.
Toch maakt hoofdcoach Steve Kerr, die onlangs zijn contract nog verlengde, zich nog geen zorgen. In de beslissende minuten liet hij zijn 36-jarige sterspeler Curry toekijken vanaf de bank. Na afloop van de wedstrijd verdedigde hij die beslissing. “We spelen vijf wedstrijden in zeven dagen”, sprak Kerr op de persconferentie. “Hij moet ook tot rust komen en ik ben niet van mening dat we een wedstrijd verliezen, omdat Curry een paar minuten minder speelt.” Ook Warriors-speler Green is nog niet onder de indruk van de opmars van concurrent Houston Rockets. “Ik geef geen fluit om de Rockets”, sprak hij na afloop.
Harden heeft met LA Clippers zijn eerste wedstrijd tegen zijn oude club Philadelphia 76ers verloren in de NBA. De ‘Sixers’ wonnen met 121-107 in Los Angeles. De 34-jarige Harden verruilde de club uit Philadelphia in november voor de Clippers. Aan de deal ging een conflict met clubbaas Daryl Morey vooraf. Volgens Morey kwam Harden zijn afspraken niet na, terwijl de sterspeler de baas een leugenaar noemde.

Bijna vijf maanden na de transfer stond Harden, tussen 2018 en 2020 drie keer de topscorer van het seizoen, voor het eerst tegenover de ‘Sixers’ en hij wist niet te imponeren. Hij kwam tot slechts twaalf punten. Tobias Harris en Tyrese Maxey waren, aan de zijde van de bezoekers, met ieder 24 punten de topschutters van de avond. De Clippers staan vierde in de Western Conference, Philadelphia 76ers bezet de achtste plaats in het oosten. (ESPN/De Telegraaf)…[+]