Ajax op vier punten van koploper PSV door ruime zege op NAC Breda

ajax

Ajax heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV een dag eerder bij sc Heerenveen (2-2). De Amsterdammers wonnen met 5-0 van NAC Breda en staan nu op vier punten van de koploper. Ajax had het in de eerste helft niet makkelijk met hekkensluiter NAC, maar door een rake penalty van Dusan Tadic ging de thuisploeg wel rusten met een 1-0-voorsprong.

In de tweede helft liep de nummer twee van de Eredivisie door goals van invaller Kasper Dolberg, Gervane Kastaneer (eigen doelpunt), Tadic en Hakim Ziyech uit naar een ruime zege. Ajax had zijn laatste twee wedstrijden verloren. Vorig weekend was Heracles Almelo in de Eredivisie met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers en afgelopen woensdag won Real Madrid in de Champions League met 1-2 in de Johan Cruijff ArenA. (NU)…[+]