Eerste domper Tuchel bij Bayern: ‘Spelers zijn mentaal en fysiek vermoeid’

eerste domper
Thomas Tuchel heeft even de tijd nodig om bij te komen van zijn eerste grote teleurstelling als trainer van Bayern München. ‘Der Rekordmeister’ verloor dinsdagavond door een late penalty van SC Freiburg (1-2) en liep zo een plek in de halve finales van de DFB-Pokal mis. “Dit is heel teleurstellend. Zeker omdat we op voorsprong stonden en dominant waren. De spelers oogden ook moe, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast straalden we niet veel zelfvertrouwen uit”, zei Tuchel op zijn persconferentie in de Allianz Arena. Het Freiburg van doelman Mark Flekken had aan twee oplevingen genoeg om Bayern pijn te doen. Het begon met het geweldige afstandsschot van Nicolas Höfler in de 27e minuut (1-1) en diep in blessuretijd ging het weer mis voor Bayern. Jamal Musiala kreeg de bal in het strafschopgebied op zijn arm geschoten en daardoor kon Lucas Höler van 11 meter de thuisploeg in rouw dompelen.(NU)…[+]