Giasi dicht bij prolongeren schaaktitel

08-Giasi-dichtbij-prolongatie-schaaktitel

SCHAKEN – Met nog één ronde te gaan in het Nationaal Schaakkampioenschap 2024 heeft Fidemeester Viresh Giasi met 10,5 punt de beste kansen om zijn titel van Nationaal Schaakkampioen van Suriname te prolongeren. De wedstrijden vinden plaats in het Denksport Centrum.
In de 12e ronde stond Giasi tegenover niemand minder dan de semikampioen van 2023, Shaief Chashawa. In de finale van vorig jaar had Chashawa van Giasi gewonnen, dus Giasi heeft een heel jaar gewacht om revanche te nemen. Dit jaar is het hem gelukt zijn tegenstander te verslaan.
Een andere kanshebber voor de titel is CM Suradj Hanoeman, die momenteel 9,5 punt heeft, net achter Giasi. Hanoeman is tot nu toe de enige speler die ongeslagen is gebleven en speelde tegen WCM Victoria Kaslan. Het was een gelijkopgaande strijd, met op een gegeven moment mogelijk winstkansen voor Kaslan, maar die werden niet benut, waardoor de wedstrijd in remise eindigde.
Doordat Hanoeman remise speelde, staat Giasi nu een punt voor op zijn naaste concurrent. De derde kanshebber is jeugdkampioen Jason Yeung, ook met 9.5 punt, die zijn partij won van Kymani Wijnhard. In de laatste ronde neemt Hanoeman het op tegen Yeung.
Verder kwamen ook Shiva Kalka en Imaan Kalidjo niet verder dan een remise. Roger Matoewi won zijn partij vrij gemakkelijk van Gerrit Amatdarso en Ethan Tjin Kon Kiem won reglementair van Rajiv Ramsing, die vanwege schoolverplichtingen niet kon deelnemen.…[+]